Vahidder

BÜYÜKBAŞ KURBAN (Y. İÇİ)

BÜYÜKBAŞ KURBAN (Y. İÇİ)
BÜYÜKBAŞ KURBAN (Y. İÇİ)
“Kurbanın İhtiyaç Sahiplerine Rızık Oluyor”

Kurban, Allâh’a (Celle Celâlühû) olan teslimiyetin ve şükrün en güzel sembollerindendir. Kurban ibadeti, bizlere fedakarlığı, paylaşmayı ve Allâh’a (Celle Celâlühû) olan bağlılığımızı hatırlatır. VÂHİDDER olarak, adak, akika, şükür, sadaka ve nafile niyetiyle kurban kesmek isteyen müminlerin bu yüce görevlerini yerine getirmelerine vesile oluyoruz. Vekâleten kesilen büyükbaş kurban hisselerinizle, ihtiyaç sahiplerine destek olup onlara sevinç ve mutluluk aşılıyoruz.
Gelin, kurban ibadetinizle kardeşliğimizi pekiştirelim, mazlum ve muhtaçların dualarında yer alalım.

VÂHİDDER ile adak, akika vb. kurbanlarınızı kestirerek:
  • İhtiyaç sahibi ailelere et ve gıda yardımı ulaştırabilir,
  • Hayırlı bir iş yaparak Allâh'ın (Celle Celâlühû) rızasına talip olabilir ve
  • Toplumdaki yardımlaşma ve dayanışma ruhunu güçlendirebilirsiniz.

VÂHİDDER güvenilir biçimde, İslâmi usûl ve kaidelere riayet ederek kurban kesiminden önce sözlü vekâletinizi alırken; kesimden sonra da sizi sms ile bilgilendiriyor ve kurbanınızın kesim görüntülerini video olarak size iletiyor.

Hangi hisse türünü seçmeliyim?
1. Adak Kurbanı: Bir işin veya olayın gerçekleşmesine bağlı olarak önceden niyet edilen ve amaç hâsıl olunca da kestirilen kurban çeşididir. Allâh’a (Celle Celâlühû) verdiğimiz bu söz, dualarımızın kabulünün bir nişanesi, şükrümüzün bir ifadesidir. Adaklarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak, sevinçlerimizi ve şükrümüzü paylaşmak, kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek için önemli bir vesiledir.
Büyükbaş hissesiyle veya küçükbaş olarak kestirilebilir. Farklı hisselerin aynı kurbanda olmasının dinen bir sakıncası yoktur.

2. Akika Kurbanı: Allâh’ın (Celle Celâlühû) bize lütfettiği evlatlarımızın doğumu şerefine kesilen kurbandır. Yeni doğan yavrumuzun hayırlı bir ömür sürmesi, sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyümesi için dualarımızı ve şükrümüzü ifade ederiz. Bu mübarek olayda kestirdiğimiz akika kurbanları, ihtiyaç sahiplerinin sofralarına bereket getirir, onların dualarında yer almamıza vesile olur.
Büyükbaş hissesiyle veya küçükbaş olarak kestirilebilir. Farklı hisselerin aynı kurbanda olmasının dinen bir sakıncası yoktur.

3. Nafile Kurban: Vefat eden sevdiklerimiz veya İslâm büyükleri için kestirilen kurbandır. Onların ruhuna bir Fatiha göndermek, dualarımızla onların manevi huzuruna katkıda bulunmak için kesilen bu kurbanlar, aynı zamanda hayır kapılarını açar. Nafile kurbanlarımız, geçmişlerimizin hatırasını yaşatırken, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürür.
Büyükbaş hissesiyle veya küçükbaş olarak kestirilebilir.Farklı hisselerin aynı kurbanda olmasının dinen bir sakıncası yoktur.

4. Şükür Kurbanı: Sevindirici haberlerden sonra, öncesinde adanmamış olsa da yüce Allâh’ın (Celle Celâlühû) rızası adına kestirilen kurbandır. Büyük mutluluklarımızın ve şükürlerimizin bir ifadesi olarak kesilen bu kurbanlar, Allâh’ın (Celle Celâlühû) bize verdiği nimetlere olan teşekkürümüzdür. Şükür kurbanları, sevinçlerimizi kardeşlerimizle paylaşmanın en güzel yoludur.
Büyükbaş hissesiyle veya küçükbaş olarak kestirilebilir. Farklı hisselerin aynı kurbanda olmasının dinen bir sakıncası yoktur.

5. Sadaka Kurbanı: Hastalık veya diğer belaların başımızdan gitmesi için ihtiyaç sahiplerine yönelik kestirilen kurbandır. Sağlık ve huzur içinde yaşayabilmemiz için Rabbimize (Celle Celâlühû) sığındığımız, dualarımızı ve sadakalarımızı en içten haliyle sunduğumuz bir ibadettir. Sadaka kurbanları, dertlerin ve sıkıntıların dağıldığı, duaların kabul olduğu bir hayır vesilesidir. Şifa kurbanı olarak da bilinir.
Büyükbaş hissesiyle veya küçükbaş olarak kestirilebilir. Farklı hisselerin aynı kurbanda olmasının dinen bir sakıncası yoktur.

Kurbanım ne zaman kesiliyor?
VÂHİDDER büyükbaş kurbanlarınızı ortalama bir hafta içerisinde Türkiye’de topluca kestirmektedir.

Kurbanım nerede kesiliyor?
VÂHİDDER büyükbaş kurbanlarınızı yıl içinde (Kurban Bayramı dönemi hariç) sadece Türkiye'de kesmektedir. 


Yardım kuruluşlarına vekâlet verilmesi caiz midir?
Dini olarak; kurban niyetiyle, kurban bedelini yardım kuruluşlarına göndermenizde herhangi bir sakınca yoktur. Bu kuruluşların “İslâmî açıdan usul ve kaidelere uygun davranması” gerekir ve bunu bağışçının araştırması da elzemdir.


VÂHİDDER'e kurban bağışı nasıl yapılıyor?
Kurban bağışınızı, online olarak web sitemiz üzerinden de havale-EFT-FAST usulüyle
 banka hesabımıza para transferi şeklinde de yapabilirsiniz.
Bağışınızı banka hesabımıza göndermeniz halinde, para transferinde “açıklama alanına” bağışınızın türünü ve kurbanı kestiren kişinin ad, soyad ve cep telefonu numarasını yazmayı unutmayınız. (Örnek: Adak–Yurt İçi Büyükbaş–Hüseyin Yılmaz–530...)
Türkiye’de bulunan bağışçılarımız, 7/24 bankalar arası para transferi imkânı veren FAST ile saate bağlı kalmaksızın kurban bağışlarını hesabımıza yatırabilmektedir.

Ayrıca, VÂHİDDER’in İstanbul-Fatih’teki Genel Merkezi’ne giderek makbuz karşılığında elden kurban bağışınızı teslim edebilirsiniz.


Kurban kestirmek ve detaylı bilgi almak için +90 212 588 1 588 no.lu VÂHİDDER iletişim hattını arayabilir ya da +90 552 968 36 36 no.lu Whatsapp hattına yazabilirsiniz.